fredag 29. juli 2011

Steinovnsbrød fra bakerovnen!!!!

I går var vi i Kilebygda. Pappas barndomshjem. De som har lest tidligere innlegg derfra, har fått med seg at der skjer det litt av hvert for tida! I fjor brant huset ned, og det jobbes nå med å bygge nytt. Og nå er det nesten helt ferdig utvendig!! Morsomt!

Grunnen til at jeg var der i går, var at jeg  og de andre damene i familien skulle bake steinovnsbrød i bakerovnen! Det har jeg aldri gjort før, og det er noe jeg har gledet meg til en stund! Så fint avbrekk fra all elendigheten som er om dagen.

Og de ble kjempegode!!! Det er visst en kunst, og øvelse gjør mester :) Smørte skikkelig kvitseidsmør på varmt og helt ferskt brød til kvelds i går. Namnam!!







Lillegutt har fått seg ny spidermandrakt.... Rimelig fornøyd!!! :) Hehe!

torsdag 28. juli 2011

Filmet oss fra overvåkningskamera!

De siste dagene har vært veldig spesielle. Men nå begynner ting å roe seg i meg! Livet må fortsette, selv om det har skjedd grusomme ting. Jeg var jo der. I etterkant har det vært som en vond drøm, men overvåkningskamera på VG bygget har filmet oss da det skjedde... Så nå har jeg bevis på det for meg selv i hvertfall! Merkelig å se det, men er utrolig glad for at vi er like hele, og at ikke vi var 10 meter lenger oppe i gata....


Her ser dere jeg går sammen med mann og lillegutt......

I går var jeg sammen med familien og bakte brød i den gamle steinovnen!!! Tenkte jeg skulle lage et innlegg om det i kveld! Men først er det jobben som kaller!

Ha en fin dag!!!

Klem fra Kathrine!

søndag 24. juli 2011

En Oslotur vi aldri glemmer.....

Nå på fredag var jeg i Oslo sammen med mannen min og min sønn på 6 år. Ikke visste vi at dagen skulle bli et mareritt. Vi parkerte i et parkeringshus. På lappen står klokkeslettet 15.11. Få minutter etter skjedde det. Vi gikk langs VG bygget da vi hørte et forferdelig bråk. Det kunne minne litt om kraftig tordenlyd. Og så kom trykkbølgen. Noe som er ganske vanskelig å beskrive. Det buldret og det kom en kraftig vind. Døren vi gikk rett ved siden av, blåste opp. Tenker bare på om det hadde vært et fast vindu der i stedet for glassdør. Da hadde vi muligens blitt fulle av glass. 10-15 meter lenger fremme ser vi kun glass og kaos. Vi var ganske alene i gata da det skjedde, men kort tid etter strømmet folk ut av bygningene rundt. De trodde først det var VG bygget som hadde blitt sprengt. Litt desorienterte og usikre på hvilket bygg bomben hadde gått av i, var det vanskelig å vite hvilken vei vi skulle gå. Jeg sa dette høyt, en  mann som kjente stedet bedre, pekte mot en gate. Jeg ser to skadde som får hjelp på bakken og et par som går forbi med blødende kutt i hodet. Da vi går langs denne veien begynner plutselig folkemengden å løpe og hyle i retning mot oss. Vi vasser i glass og min mann må bære sønnen vår mens vi løper. Det var først da jeg ble virkelig redd.  Det var snakk om at en bygning ville rase. Men dette var nok i panikk. Vi fant veien ut på Karl Johan, og bestemte oss for å komme oss vekk fra byen. Vi gikk ned i parkeringshuset. Jeg likte ikke det, å gå inn i bygget, men vi måtte jo det. Vi setter oss i bilen og skal kjøre ut. Da finner vi ut at bommen er stengt. I en time står vi der nede. Da kjenner jeg kvalmen og skjelvingen komme for fullt, men pga min lille sønn må jeg beholde roen og passe på han. Forklare at nå kommer vi oss snart hjem, og da er alt bra. Det er flere som vil ut. Etterhvert truer de med å sparke i stykker bommen hvis ikke den åpnes. Vi hørte jo på radio at det var snakk om flere bomber, og at alle ble evakuert bort fra området.  Parkeringselskapet låste opp bommen og så kom vi oss endelig ut, og så ut på E18, det var en lettelse!!!

I bilen hjem hører vi på radioen om den andre hendelsen som etterhvert viser seg å være en forferdelig tragedie.  Jeg får ikke sove denne natten. Først må vi prøve å forklare en seksåring hva som har skjedd. Det er ikke lett. Tenker på alle de som er skadd eller som har mistet noen kjære. Og jeg blir så sint!! Dette som har skjedd er så unødvendig og så tragisk!!! Jeg skjelver ennå, det kjennes ut som jeg har glass under beina, og jeg tenker på denne hendelsen hele tiden. Det er så uvirkelig alt sammen, det er som et mareritt,men det skjedde jo faktisk.... heldigvis gikk alt bra med oss, men slik er det dessverre ikke for alle. Jeg viser min dypeste medfølelse. Ord blir fattige i en slik stund.

torsdag 21. juli 2011

Søte polkadotter fra Green Gate!

På min lille ferie i Grimstad, måtte det jo bli med noe hjem. Byen var jo full av herlige interiørbutikker!!! Kjøpte disse stekeformene og 2 kopphåndkler. Det har gått ganske mye penger til vinduer og div på huset, så  jeg kunne ikke gå helt berserk der, selv om det frista veldig.....Men noe må man jo unne seg.... :) Har allerede brukt de masse!!!!



Ønsker dere alle en super helg!  Og velkommen til nye følgere!!! Det er jo kjempestas!! Og håper vi ikke regner helt bort... Jeg slipper i hvertfall å vanne i hagen... Noe positivt må man jo se på det...

Klem fra Kathrine!

tirsdag 19. juli 2011

Ett skritt nærmere.....



Ser fortsatt ganske rotete ut her hos oss. Men nå hjelper det på!!! Var flere turer på søppeldynga i går med gammel kledning og skrot. Nå håper jeg værgudene er med meg snart, så jeg får beiset rundt vinduene!!! Skal bli godt å få det ordentlig her igjen!!!

mandag 18. juli 2011

Kommoden er ferdig!!!

Nå har jeg venta lenge på å få ferdig, og på plass, min nye kommode. Etter maling og lakking av håndtak er den endelig klar! Det nye vinduet i gangen er på plass men utforinger og lister er ikke på plass ennå, som dere kanskje ser på bildet......
 De som ikke har sett før-bilde av kommoden er det her





Nå er ferien over for min del. På tirsdag er det tilbake på jobb. Disse 2 ukene har gått utrolig fort!!!!

Ønsker dere alle en fin ny uke!!!!

Klem fra Kathrine

lørdag 16. juli 2011

Gladløpet 2011

I dag har jeg og gubben vært med i Gladløpet i Stavern! Veteranbilløp med poster man stopper ved og svarer på spørsmål. Kunnskapene mine om bil er ikke noe å skryte av, så det var vel ikke så mye jeg hadde å bidra med der.... Men gøy er det, og mange stilige veteraner å se! Vi har tidligere deltatt i andre løp med VW bobla vår, men den er sliten om dagen, og trenger litt omsorg og godt stell... Så i år kjørte vi svigerfars nye rallybil, en Ford Escort RS 2000.  Han kjøpte den for et par uker siden. Visstnok veldig sjelden!







Det var mange fine biler å se på... drømmen min er en Chevlolet Bel Air 57 modell. Eller en lignende.... Tok bilder av noen herligheter også...








Er ikke de små og herlige? Og for ikke å snakke om fargene!!!!

Det ble ikke noen premie på oss. Men vi skulle jo bare delta. Gøy på tur!!! :)

fredag 15. juli 2011

Rosa!!

Sukkertøy for øyet har en utfordring hvor man skal vise frem noe rosa!! Det har jeg masse av!! Her kommer noen bilder av Fruens rosa hjem.....

onsdag 13. juli 2011

Mitt sommerparadis!

Jeg slenger meg på NIBs juliutfordring med dette innlegget!! Sommeren har latt vente på seg her i Larvik! Men i dag er det skyfri himmel og sol!! Noe kaotisk ser det ut her, med riving av kledning, og halve terrassegulvet er borte! Men i den ene kroken av terrassen har jeg mitt sommerparadis!! I dag har jeg bakt kanelsnurrer og plukka jordbær i hagen til arbeidskarene!!






Var i Grimstad i går! Byen var jo full av herlige interiørbutikker!!! Fikk med meg litt Green Gate hjem... Blandt annet dette søte kopphåndkleet jeg har brukt som duk på mitt lilla bord ute....

mandag 11. juli 2011

Husker dere kommoden min??

 Her er den før jeg malte.... Kjøpte den på Finn for en liten stund siden, og den har stått i kjelleren mens jeg har tenkt på hva jeg skal gjøre med den!!  Og slik blir den... Flinke mannen min har lakka håndtakene første strøket i dag,  med en perlegrønn metallic farge. Er spent på resultatet!!




Og jeg har til og med funnet plass til den!!!! :)

søndag 10. juli 2011

Ny lampe til lillegutt!

Fant denne  lampa hos en blogger. Jeg ble helt betatt og styrtet til nærmeste Lampemagasinet butikk! Lillegutt er veldig spent på å få fly i taket! Den er så herlig!! De har jo så mye fint! Fant også en liten lysekrone til do, som skal opp så fort vi har fått pusset opp!!!





Ser at flere bloggere har tørke for tida. Gleder meg til å kose meg med innlegga deres igjen!!!

Ønsker dere alle en fin ny uke!!!

fredag 8. juli 2011

Lille søte do vindu.....

Nå er det nye do vinduet satt inn, og det gamle tatt ut!Jeg synes det er litt synd å fjerne de gamle sjarmerende vinduene våre, men de er ikke akkurat etter dagens standard. Litt kjedelig på vinteren når kulda slår inn og vinden blåser rett igjennom....



Da er det jo veldig greit om de kan få en plass innendørs!!! Det gamle skal jeg få brukt til noe!! Tenkte jeg skulle lage et lite skap!! Evt sette en plate bak med tapet på, også må det selvfølgelig males, pusses og ordnes litt på. Det blir spennende! Tips tas gjerne imot! :)  Minn mann har også begynt å få øynene opp for slikt, og han nevnte det faktisk først! Det blir gøy! Men det får bli når vi er ferdig med veggen ute! :)



torsdag 7. juli 2011

Søte menn med blomster...Og litt jobbing...

Her står det meste på hodet. Ute er det regn og solskinn annenhver time.... Inne står nye vinduer og venter på å bli satt inn. Vi har kommet et stykke, og håper at i hvertfall et par av vinduene kommer på plass i løpet av kort tid.

Jeg må si jeg er heldig med mine mannlige naboer. De kommer til meg med blomster de har plukka i hagen sin... Veldig hyggelig! :)


Mannfolka jobber ute (Dvs svigerfar, gubben og sønnen). Inne er jeg husmor i dag. stryker og vasker. Og lager omelett i form med broccoli og røkt skinke til arbeidskarene!!!



Håper dere har en fin sommer!
Jeg må i hvertfall si at det er godt med ferie!!! Selv om ikke været er helt som jeg håpet, er det godt å kunne ta ting litt som det kommer, og slappe litt av når jeg føler for det!

Ha en fin kveld alle dere søte som er innom bloggen min!

mandag 4. juli 2011

Klippe eller ikke.....


 Klippe hekken sa du? Den trenger virkelig en real sjau, men har ikke hjerte til det når det myldrer av vakre sommerfugler!!! Er ganske lang hekk og har ca 10 sommerfugler pr meter! De elsker de hvite blomstene, og klipper jeg, blir blomstene borte.... Jeg får vel overse den litt rufsete hekken, og heller nyte sommerfugler og herlig duftende hekk!




Pusen følger nøye med, men er snill og lar de være i fred... :)

Nå er teltet satt opp i hagen, og vi skal kose oss med grilling! Så får vi se om ikke lillegutt og jeg overnatter utendørs i natt....